Sin noticias de Kris
Door: Kris
Blijf op de hoogte en volg Kris
27 Januari 2007 | Spanje, Barcelona
Ik had een heel nieuw verhaal klaarliggen op mijn computer, maar die is er dus gisterochtend mee opgehouden. Een computerfixer laten komen, die de eerste dag maar 1 schroevendraaier meehad die niet paste.
Dus zou hij vandaag komen (zaterdag) om 3 uur, ik om 3 uur bij de receptie.. niemand.. bel ik hem op blijkt hij te gaar te zijn en de hele tijd mañana mañana te zeggen. Maar dat pikte we niet natuurlijk, dus ik gooide een stoere no, hoy eruit en nu is ie vandaag geweest om 7 maar kon het niet fixen. Nu moet ik tot maandag wachten wanneer mijn laptop naar het bedrijf gaat waar deze mexicaanse computer student bij werkte.
oke:
Verhaal van de eerste 2 dagen:
Net nadat ik mijn eerste verhaal poste, checkten 3 ierse meisjes in, in mijn kamer. 3 zusjes die vooral veel uitgingen en daarna heel veel in bed lagen, waardoor ik heel stil moest zijn, de hele dag zo´n beetje. Ik moest namelijk wel op, om kamers te zoeken natuurlijk! Die avond even thuis gebleven omdat een feestje hier niet doorging en ik toch ook wel moe was. De dagen erna heb ik dat feesten wel ingehaald!
Dag erna begon ik met kijken naar kamers maar kam er na 2 uur achter dat ik eigenlijk nog niks wist. Dus ben ik maar de stad ingetrokken! Ik moet zeggen dat lonely planet wel toepasselijk was, aangezien ik helemaal alleen aan het sighsee-en was. Heel apart moet ik zeggen, wel leuk, miste wel iemand om alles mee te delen. Die dag nog in mijn beste spaans eem makkelijk te lezen spaans-boekje gekocht:
Eduardo Mendoza
Sin noticias de Gurb
(geen notities van Gurb)
Op Plaza de Catalunya (een grote, hele grote rotonde (meer vierkant) in de stad, groot plein door bomen omzoomd, veel duiven, beelden, fontijnen, nog meer duiven, van de zon genietende mensen) maar begonnen met lezen.
Gurb is een buitenaards wezentje die notities maakt in een boekje over de mensheid. Hij probeert niet op te vallen en zo veel te leren. Natuurlijk speelt zich dit ook nog allemaal af in Barcelona. Er zijn ook stukken waarin hij geen notities maakt en je dus niet weet wat het mannetje meemaakt, op die stukken staat: sin noticias de Gurb.
Ben ook alleen gaan eten in een soort chiquere friettent, waar ik midden in een disussie zat tussen de 2 obers/frietbakkers daar. Een was argentijn, de andere braziliaan en ze vroegen mij welke voetballer beter was: Pelé of Maradona. haha, hel veel gelachen, terwijl ik dacht dat zo alleen eten niks zou zijn.
Had met Christopher afgesproken, en met hem nog 10 anderen (vrouwen-mannen, alle nationaliteiten). Zijn naar een club geweest, was super. Bijna beroofd van mijn telefoon op straat (als ik die vent niet naar de grond had getrokken).
Dag erna naar eerste kamer gaan kijken, iets wat echt helemaal niks was. Gelukkig zaten er tijdens deze lange internet en kamer zoek dagen 2 meisjes ook in het zelfde schuitje. Waardoor ik nu een duitse en een costa ricaanse vriendin erbij heb!
Die avond eerst gaan eten met de 2 meisjes daarna uitgeweest met het duitse meisje van het hostel, een zweed (John) die zei had leren kennen en een duitse jongen die ik had leren kennen (eugen). Was super, gelounched in een donkere bar met rood interieur, super.
Verhaal van gister en vandaag:
Gister naar een kamer geweest midden in de stad: een fransman van 34 heeft dat net gekocht en opgeknapt en daar was ik leuk mee aan het praten. Er woonde ook nog een duits meisje van 21, ik vroeg of ik die kon ontmoeten. Bleek ik haar dus gewoon te kennen! Op het feest woensdag in de shoko was zei met onze groep mee! dus hele leuk mee gepraat, huis was super (geschilderd, licht, nieuwe badkamer en keuken) en met de mensen was super, dus wie weet wordt ik zondag wel gebeld met goed nieuws!
Daarna gaan lunchen met de zweedse jongen en duits meisje waar ik avond daarvoor mee uit was.
´s Avonds heb ik pasta gekookt met het meisje uit Costa Rica, eeerst boodschappen gedaan, daarna provisorisch moeten koken in het hostel, wel super lekker. Echt heel gezellig! Daarna uitgegaan met wat jongens, kwamen we terecht in een Bierhol of iets dergelijks, waar aan lange tafels in groot licht, met heel zachte muziek.. Liters Sangria bier en rood spul werd weggedronken (kleine glaasjes -> dopen in 7 liter Sangria kan -> drinken). Daarna naar een van de hipste clubs van Barca geweest )waar ook de spaanse televisie interviewde en een hele rits VIP op een apart stukje stond met alle mooie meisjes uit de zaal). Ik was laat thuis!
Vandaag na het wachten op de niet komende Mexicaanse computerboy, nog appartementen gaan kijken met Eugen. 1ste was super maar had een hal waarin bovenin 2 hutten waren geklust, dat dan 2 kamers moesten zijn. En de andere was eigenlijk perfect, 4 kamers, 2 badkamers, superkeuken, superhip allemaal. Maar ik vond het toch net iets te ver van het centrum én eigenlijk vind ik dat je als je in Barcelona woont voor 6 maanden, je niet in een of andere trendy nieuw appartement moet gaan zitten.Hopelijk dus morgen gebeld voor die echt relaxedte kamer en zo niet dan heb ik een alternatief dus!
Oke, ben er weer vandoor, ga eten eerst, dan weer meeten met grote groep geloof ik.
Sorry voor het lange verhaal, maar was ook van 3-4 dagen! hopen dat maandag mijn computer gemaakt wordt, zodat ik em dinsdag weer heb, dan kunnen er ook weer wat fotootjes gepost worden!
¡Muchos besos!
p.s.: No tengo mucho tiempo por practicar mi Español, pero cuando yo tengo un appartamento, voy apprender mucho!
27 Januari 2007 - 20:19
Laura:
Hey amor,
Es una cosa muy mala que no practicas sufficiente tu español, pero puedo entender por que. Me da mucho gusto saber que estas approvechando de tu tiempo en Barca! Te hecho much de meños especialemente por la noche. Te quiero amor, y te veo muy pronto...
xxx
tu novia -
27 Januari 2007 - 20:54
Renée:
he broertje
je hebt een leuke paar dagen achter de rug hoor ik. Wanneer moet je iets voor je studie gaan doen?
succes met je kamer en je pc.
liefs -
28 Januari 2007 - 08:49
Opa En Oma :
Kris wat een belevenis en ervaring. Het lijkt wel een vakantie. Succes met alles. -
28 Januari 2007 - 16:43
Yvonne En Gerard:
Beste Kris,
Tranquila, mañaña es otro dia, dat zul je nog wel eens vaker horen in Spanje, vooral wanneer je zelf "prisa" hebt. Je had wel gelukt dat die jongen nog op dezelfde dag als afgesproken kwam. Ik heb meermaals meegemaakt dat je bijvoorbeeld afsprak voor dinsdag 11 uur en dat ze dan (zonder bericht) donderdag om 17.00 kwamen. Je hebt wel pech gehad met je computer en het appartement. Ik twijfel er niet aan of het komt helemaal goed. Het centrum van Barcelona is prachtig he. Seguro que vas a lograr encontrar un apartamento pronto y te deseamos todo lo bueno posible. -
29 Januari 2007 - 12:49
Nick:
Klinkt allemaal goed broertje. alleen wel klote van je laptop, hoop dat die mexicaanse gast hem kan fiksen.
29 Januari 2007 - 13:10
29 Januari 2007 - 13:23