Universiteit
Door: Kris
Blijf op de hoogte en volg Kris
05 Februari 2007 | Spanje, Barcelona
Zo heb ik ongeveer 24 uur college per week, maar eens even zien hoe het gaat.. hoorde dat het wel relaxed was qua hoeveelheid colleges je moet volgen en hoe lang ze duren.. we zullen wel zien dus..
Heb afgelopen dagen veel gelopen. Ben vanuit mijn huisje eigenlijk heel Barcelona doorgegaan. Prima om de afstanden te leren kennen dus!
Gisteravond eerst Fc Barcelona gezien in een Irish pub, en daarna met een boel Amerikanen de Superbowl gaan kijken. Ik zal wel pech gehad hebben met de mensen, want de stereotypes zaten allemaal bij mijn aan tafel. Voor we het cafe ingingen werden er snel nog wat burgers weggesnaaid, en Mc Donalds kwam toch wel in veel gesprekken voor. Naja, zoals ik al zei.. zal wel pech gehad hebben. Was wel leuk om zo American Football te kijken, aangezien dat toch een Amerikaanse aangelegenheid is..
Oke ben weer weg.. college volgen.
05 Februari 2007 - 20:32
Beppie:
24 uur! Daar had je niet op gerekend. Maar meestal loopt het wel los. Ben benieuwd of je er iets van kunt volgen. -
05 Februari 2007 - 23:36
Laura:
Hehe... Ik zie ook veel stereotypes hier ;)... maaarjah ik zit ook de hele dag in state department he... in de foreign press center... super :D succes met de uni amor, en niet te veel burgers eten lol -
06 Februari 2007 - 11:10
Stijn:
Hola Kris, ach ja dan heb je tenminste ook wat te doen jongen!! Anders lig je ook alleen maar op het strand!!! En dat is écht helemaal nergens goed voor... Hasta la pasta
PS. Zeg eens tegen die broer van je dat hij niet moet proberen strafcorners weg te koppen, tis geen voetbal!! ;) -
06 Februari 2007 - 11:35
Ton :
Hola Kris,
Mis je hier een beetje. Voor bandjes en facturering uiteraard. Maar ook om leuke nieuwtjes te bespreken. Bijvoorbeeld het volgende (weet niet of je vanuit Barcelona de Nederlandse pers volgt)
Thaise vrouw kwart eeuw verdwaald
Een Thaise vrouw is na 25 jaar weer herenigd met haar familie. De reden dat ze zolang weg was? Ze nam de verkeerde bus. De vrouw is etnisch Maleis en kan de Thaise taal niet lezen, schrijven en spreken.
Kijk, zo worden romans geboren.
Hoe is het verder? Naar je zin? En overleef je de immense studiedruk? (maar jongen toch ... én 's ochtends én 's avonds college's ... snap je meteen waar die siësta toe dient).
Het zuiden hier (eh ... het noorden voor jou dus) maakt zich op voor carnaval. Weet nog niet wat wij gaan doen. Of je nu hier dronken wordt of in A'dam, is een beetje lood om oud ijzer, nietwaar?
Oh ja ... heb directeur van Korteweg Communicatie gepeild of ze daar niet een tijdje een enthousiaste marketing-geïnteresseerde kunnen gebruiken. Hij reageerde erg positief. Dus mocht je straks wat ervaring willen opdoen daar, dan is dat geregeld (over pecunia hebben we het niet gehad).
That's it ... moet weer aan het werk.
XXX Ton
06 Februari 2007 - 12:58
Nick:
Hey broertje
Van 8 tot 10 uur 's avonds college, lekker hoor. Geef mij maar een stage van 9 tot 5 haha.
Ben benieuwd hoe je eerste college was Maar dat zullen we wel snel te horen krijgen.
Mazzols Nick -
06 Februari 2007 - 16:11
Yvonne:
Ha die Kris, zou voor mij niets zijn, van 8 to 10 en van 20 to 22.00 uur les, ik ben geen ochtendmens en geen avondmens, maar meer een overdag-op-normale-uren mens, zo van 10-18.00 uur.
Heb je de bussen in Barcelona al ontdekt? Prima alternatief voor lopen en je ziet toch heel erg veel van de stad.
Jammer van je gezelschap in de Irish Pub, jij had natuurlijk liever over allerlei soorten groenten gepraat. Maar, heb je eigenlijk ook andere Amerikanen dan stereo-types die gek zijn op McDonalds? -
07 Februari 2007 - 10:16
Ton :
Hola ... nog eentje
Goed boek voor jonge boef
BOXMEER/GENNEP - Door ze de juiste boeken te laten lezen, kan mogelijk crimineel gedrag onder jongeren worden voorkomen.
Misschien een idee om in plaats van met je mobieltje met een aardige roman door Barcelona te lopen. Dostojevski's Schuld en Boete zou een aardige zijn. De Spaansche Brabander van Bredero wellicht. En het complete werk van Jean Paul Sartre houdt de schurkos juvenalos ook wel een tijdje van de straat.
hasta la vista