Sitges - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu Sitges - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu

Sitges

Door: Kris

Blijf op de hoogte en volg Kris

22 Februari 2007 | Spanje, Barcelona

Aan het begin van deze week was ik wat ziek. Veel keelpijn. Ben dinsdag dan ook maar de hele dag in bed blijven liggen. Totdat ik gebeld werd. Frederik: Kris, vanavond is de laatste avond van Sitges. We zijn nog niet geweest, we zijn zo dichtbij.. Once in a lifetime opportunity... Zoals het een echte Kris betaamd, kunnen we hier natuurlijk een nee tegen zeggen!

Maar hoe krijg je een outfit? Ik het lumineuze idee gekregen om maar gewoon wat witte lakens te kopen en als Griek te gaan. Zo gezegd, zo gediegie diege daan. Wij uit wat restafval (2,50 Euro) een geweldige griekse outfit geknipt. Bij toeval een winkeltje tegengekomen waar ze neptakken met bladeren verkochten (60 centimos). Wij de trein gepakt naar Sitges (5 euro). En toen we daar aankwamen.. Onbetaalbaar..

Ik heb zelden zoiets gezien, duizenden, duizenden mensen verkled, feestend, drinkend (in de trein was het al een ratjetoe van drinkende, zingende mensen). De muziek was goed, (niet alleen hoempa pa zoals in Nederland maar gewoon samba), de kostuums waren soms gewaagd, alles aanwezig voor een perfect feest. Toen ging mijn telefoon: TdeW: Mendez heeft ent 1-0 gescoord.. we domineren en het is de 60ste minuut. Nog meer reden tot feest (bedankt trouwens).

Ik baal er nu echt van dat ik geen foto´s kan uploaden, en ga toch maar eens zoeken naar een alternatief. Want om te begrijpen wat voor feest het was.. moet je de foto´s zien (blij dat ik mijn camera mee heb genomen). Het hele strand stond afgeladen met springende mensen. Om 21.30 kwam er nog het laatste stuk van de optocht langs. Super sfeer.. Geweldig!

Een van de eerste treinen weer teruggepakt, en ohja ik was ziek.. Dat merkten we de dag daarna pas weer. Ik heb die dag Barcelona gekeken met colaatjes, heel veel gezonds gegeten, en moet zeggen dat ik me nu wel weer oke voel! Heel blij dat ik naar Sitges gegaan ben!

Gister ook mijn eerste language course gehad.. viel helaas wat tegen. Ik weet niet wat ik op de leveltest gedaan heb, maar ik weet wel dat het niet klopt. Zo makkelijk, zo alles-wat-ik-al-in-nederland-heb-geleerd. Gelukkig zag de lerares ook al snel dat er iets niet klopte, aangezien ik wel een verhaal van meer dan 5 minuten over mijn buurman kon vertellen, en weinig anderen wel. Ze gaat nu regelen dat ik op een hoger niveau kom. Hopen dat het lukt!!

Oke, tengo una classe a las quatro: disegualidad.. Muy interesante! Dus ga weer weg.

• 22 Februari 2007 - 14:56

Kees:

Hadden ze daar ook een prins met cornuiten?

• 22 Februari 2007 - 17:21

Laura:

hey amor! Fijn dat jij wel kon carnavallen! Hoe zijn je lessen? beetje leuk? dat van die language course komt waarschijnlijk omdat spanjaarden lui zijn en de scores die in een catogorie vallen waarschijnlijk heel ver uit elkaar zijn... zodat er zo min mogelijk zijn... succes ermee! x
    mij