Gringos, gringos - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu Gringos, gringos - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu

Gringos, gringos

Door: Kris&Thijs

Blijf op de hoogte en volg Kris

12 Juni 2008 | Brazilië, Rio de Janeiro

Na een 26 uur lange reis, weliswaar onderbroken in Atlanta, kwamen we zondagochtend aan om de giel Beelen look in Brazilie te introduceren.Waar menig persoon misschien even zou gaan liggen gingen wij, met de je-eerst-dag-doortrekken-helpt-je -van-je-jetlag-af theorie in handen, meteen mee met een 'carioca' tour.

Na een uurlange onverwachte flip-flop hike op onze nieuw aangeschafte havaiianas, christ de redeemer en enkele andere letterlijke hoogtepunten meer op de bergen van rio (die overigens midden in de stad liggen, omringt door 7 miljoen mensen) kwamen we tegen de avond weer terug in ons hostel. Met de eerder genoemde theorie in de hand, en vers gepinde plaatselijke valuta in onze jeans (waren toch nog wel onwennig met onze knorrige afritsbroeken) meteen de top-uitziende straat naast ons hostel (die wel al even hadden voorgechecked met onze eerste caiprinha) ingegaan.

In een hip-uitziende bar werden we door de hostess aan tafel gezet bij twee vrouwelijke locals.. alhoewel er in t begin nog weinig contact was, werden we na enige 'choppes' (lokale biersoort red.) toch aangesproken en al snel belandden we in gesprekken over vrouwen in Brazilie etcetera.. om aan te tonen dat zij t niet eens waren met de manier waarop die hier een plaats hebben, besloten ze alles te betalen en er nog enkele flessen champagne aan toe te voegen..Nice..
Ondertussen waren we nog niet echter nog niet zeker over het beroep van deze meisjes, aangezien onze tafel redelijk vaak werd aangedaan door enkele mannelijke medebarbezoekers.. die vervolgens extreem aardig tegen ons waren en daarna weer wegliepen.. wat choppes later echter viel t kwartje bij ons pas..toen bleek dat we in dé gay-straat van rio in dé gaybar beland waren..awkward.. nadat ons verzekerd werd dat we echt niet in t begin aangezien werden voor gay-koppel, toch maar besloten wat langer te blijven. Aan t eind van de avond bleek de champagne toch net een brug te ver te zijn voor onze dranksponsor en zo eindigde de avond met 2 Nederlandse sterke blonde jongens die haar naar haar appartement om de hoek draagden.. welcome in rio!

Noemenswaardig is nog de favela tour, ja zo'n favela/sloppenwijk waar iedereen je aanraadt niet naartoe te gaan aangezien je er niet levend uit zou komen.. op motors werden we ieder naar boven gebracht waarna we, met een groep uiteraard, een 3 uur lange looptocht door een wat minder ruikend, maar minstens zo'n indrukwekkende wijk..Gringos, gringos vliegt je om de oren, iets wat vrij vertaald buitenlanders,buitenlanders betekend.Moet je in NL eens proberen ;)

meerder goede-doelen projecten nog gezien en ook : de fotos geven een goede indruk van hoe t er uitziet, alhoewel de gasten met bommen en grote pistolen niet gefotografeerd wilden worden (Thijs vroeg t nog wel zo aardig ;) )..

Time's up.. zie fotos! Gaan zo naar Fluminese - Santos in het Maraçana stadion! schijnt echt ziek te zijn!

Wat er nog meer gebeurde bij Thijs en Kris:
Gechilled op t strand (Copacobana ladies and gentleman) met 34 graden..
2 backpacker-bandjes aangeschaft
dinsdagavond zoveel gefeest dat je er scheel van gaat kijken, of op zen minst zwart voor de ogen

Adeo,

Thijs&Kris

• 12 Juni 2008 - 20:15

Kris:

Kijk voor fot~s bij vorig bericht.. we kunnen er nou niet meer opzetten omdat we geen fotoruimte meer hebben..

• 13 Juni 2008 - 09:06

Beppie:

het kon ook niet anders dat er meteen weer zo gefeest moet worden. Het klinkt allemaal geweldig!!

• 14 Juni 2008 - 20:55

Jacqueline:

inmiddels rio al weer verlaten en op weg naar Foz do Iguacu. Prachtige watervallen!! Even genieten van de natuur alvorens jullie Buenos Aires inveilig gaan maken!
    Helemaal geweldig!

Goed bezig bruder.
    Geniet ervan.

• 16 Juni 2008 - 13:29

Stijn:

Errug vet!!! Goede dingen dit, maar gelukkig is het hier ook heel leuk!! Fijn de hele dag op kantoor een slap verhaal aan het schrijven dat straks door één iemand gelezen wordt en daarna nooit meer door wie dan ook... Neehee, ik ben helemaal niet jaloers!!! ¡Tenha rapazes divertidos!