Señor, ¿como te trata la vida?
Door: Kris
Blijf op de hoogte en volg Kris
15 April 2007 | Spanje, Madrid
- Met 4 man een roadtrip gemaakt door Spanje
- Zijn kamer uitgegaan
- Geen geluk gehad met het zoeken van een nieuwe
- Veel plezier gehad
The roadtrip
Ik zou hier een heel verslag kunnen schrijven over iedere dag van de trip, we hebben namelijk zoveel meegemaakt en bovenal gelachen. Ik hou het daarom maar kort. Op maandagochtend vertrokken we, Frederik, Fred, Alie en ik.
Het plan: Andalusïe bekijken.
De middelen: gelimiteerd.
De oplossing: bij mensen slapen die je kent en bovenal... preparty's.
Op het eind kunnen we simpel concluderen dat we in Granada, Malaga, Marbella en Sevilla hebben geslapen. Dat we Ronda en enkele kustplaatsjes in het westen hebben bekeken.
Eigenlijk was het gewoon echt geweldig. Uiteindelijk moet ik wel zeggen dat we van alle plaatsen niet genoeg hebben gezien. Daarom kan ik ook beter zeggen dat we Andalusia hebben bezocht en niet de steden waar we geweest zijn.
Dag 1
Eerste dag op doorreis geslapen bij 3 zweedse meisjes, via Fred. De vader van 1 heeft een groot landschap gekocht waar hij een restaurant, wat bungalows en een paardenranch is begonnen. Alhoewel we op doorreis waren heeft het ons er niet van weerhouden om nogmaals uit te vinden dat Zweedse drankspelletjes zeer gevaarlijk kunnen zijn. Zeker zodra er piramides en veel ´skôl för fàn' bij worden gehaald.
Dag 2
Granada is echt een aanrader, een klein stadje, heel mooi, veel arabische invloeden en vooral gezellig zoals we het in Nederland zo mooi kunnen zeggen. (In andere landen zul je een goede vertaling van dit woord namelijk nauwelijks vinden). Veel studenten, heel goedkoop (zeker vergeleken met Barcelona), mede doordat je hier Tapas gratis bij je drankjes krijgt. We hebben daar geslapen bij een nederlandse vriendin van frederik en haar 3 nederlandse huisgenoten. Was een heel goed feest, waar we onder andere ook Jack the Ripper zijn tegengekomen! Uiteindelijk heb ik daar veel te weinig
gezien en is het zeker een terugkomer!
Dag 3
Al rijdend naar Malaga konden we ons verbazen over dat wat het Spaanse land ons te bieden heeft. Niet iedereen maakte daar gebruik van, maar gelukkig hadden we de foto's nog! Veel bergen, veel extreme wisselingen van landschap, de Sierra Nevada, alles konden we zien vanuit de auto, natuurlijk met een rustig Resaca liedje op de achtergrond.
Over Malaga kunnen we kort zijn: Mwa.. Ik ben wel heel blij dat we hier een uitgelezen mogelijkheid hadden om een Semana Santa parade te zien (zie foto's). Zeer indrukwekkend, beetje eng soms (vooral 's nachts als er alleen kaarslicht is).
Dag 4
Marbella: Mazarati's had ik nog nooit gezien evenals Golddiggers. Marbella's got it all! Onder het mom van 'once in a lifetime experience' veel te veel geld betaald om een 'we-brengen-crystal-naar-tafels-begeleid-met-vuurwerk club' binnen te gaan. Gelachen om het wereldje en een beetje meegespeeld natuurlijk!
Dag 5
Via Ronda, een wit stadje dat uit het niets opdoemt tussen de bergen of vanuit een ander oogpunt: een welkome pauze na 2 uur achter een slak gestegen en gedaald te hebben in de bergen van Andalusia.
Naar de stad gegaan waar je "niet naar toe moet gaan als je nog geen slaapplaats hebt, omdat alles bomvol zit" (Mensen et al. 2007). Zonder slaapplaats natuurlijk! Je bent roadtrippin with your favourite alies of niet, toch? Na veel, om Frederik te quoten, Lullen en lullen, hadden we natuurlijk 4 aanbiedingen, wat ons uiteindelijk naar onze goedkoopste slaapplaats bracht, vriendinnen en dergelijke niet meegerekend natuurlijk.
Het verhaal van Sevilla begon echter een stuk eerder, bij het parkeren. Sevilla was inderdaad bomvol, al file-end (een idee voor de dikke van Dale? ik file, hij filet?) naar het centrum gereden en daar, ik quote hier mijzelf, "de beste parkeerplaats ooit" te vinden. Wij de auto erin gebonjoured en daarna begonnen ons te verbazen over de werkelijk ongeloofelijke schoonheid van Sevilla (ga die tickets maar boeken!). Nog nagenietend van wat het nachtleven (dat zich sowieso goed afspeeld in club Antique) te bieden had en ook nagenietend van het superrestaurant (Italiaans in een arabische omgeving) kwamen we tot de conclusie dat de beste parkeerplaats ooit, niet echt tot de categorie parkeerplaatsen hoorde. Auto weg!! Na veel gehannes bij lokale autoriteiten, en vooral veel betaald te hebben, was het meest duidelijk dat shit-happens en konden we onze weg terug naar Barcelona starten. We hadden zaterdag en zondag nog, dus konden relaxed doen.
Heel goede terugreis gehad, muziek luisteren, verhalen vertellen en continue zinnen droppen van de steeds groter groeiende lijst met 'uitspraken uit de roadtrip in Andalusia'. (met toppers als: "Señor, Como te trata la vida?" "How is the road treading you?" "Marbella is nothing without us" "Don't leave anything valuable in the car" "I can't wait to be on the road again!" en least and therefore last "Alie, where are the keys?" )
Laatste avond hebben we geslapen in een slapende stad boven Madrid. Een stad waarvan ik de naam niet ga noemen, omdat het 1. een rotstad is, waar toeristen niet welkom zijn en je kan 'genieten' van echte Spaanse service en 2. omdat ik hem vergeten ben.
Zondag netjes de auto teruggeleverd, een uur voor afspraak. Nog even met er geknuffeld en toen was het nog tijd voor filosofische gedachten: Ik ben heel erg blij dat ik weer een vakantie heb gehad die elke dag, zoniet elk uur, weer verschillend was. Dure restaurants en clubs, goedkope restaurants en barretjes, slechte hostels, allerlei soorten mensen, de auto, de feesten en de day-afters, overal en altijd konden we ons vermaken. En dát is wat telt, niet mam?
Tips voor een geslaagde vakantie:
1. Huur een auto
2. Maak niet te veel plannen
3. Bel alle mensen op die je kent en die verblijven in het 'doel' gebied.
4. Geloof niet wat 'mensen' zeggen
5. Brand goede cd's (Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere over the rainbow/what a wonderful world hoort ook hier weer op)
After-decision dip
Ken je het, dat je een beslissing neemt, en dat pas na het gedaan te hebben realiseert wat je je op je hals heb gehaald? Ik ben nu dus weer een kamer aan het zoeken. Ben nog steeds heel blij met die keuze (ik moest daar echt weg) maar was wel even vergeten hoe ontzettend **** het is om een nieuwe te zoeken. Vooral het solo para Chica's stoort me een beetje. Maarja, tot ik iets vind zit ik meer dan prima bij Frederik en zijn huisgenootjes: een Frans/Amerikaans stelletje. Morgen weer een kamer bekijken, vamos a ver!
Afgelopen week het 'dagelijks leven' hier weer opgepakt, veel universiteit dus, alhoewel de momenten van 'ik ga naar de markt, drink een cortado (espresso met melk), haal brood bij de bakker, klus wat in de keuken onder het genot van een spaans wijntje' nooit gaan vervelen!!
Iedereen gefeliciteerd met het nieuwe prinsesje, met het terugkomende PSV en het betere weer daar dan hier (Barcelona is ook leuk met regen hoor ;) )
Adeu,
Kris
15 April 2007 - 09:49
Dennis:
Hey kris!!
mooie verhalen! het weer is hier idd heel erg goed! Maar ik maak niet zulke vette roadtrips.. We missen je! -
15 April 2007 - 12:12
Beppie:
wow, Kris, wat een trip!! Veel gezien en vooral veel plezier. En je after- decision dip wordt ook vast een goede keuze! -
16 April 2007 - 07:45
Nick:
Hey bruder,
Vet man zo'n roadtrip door het spaanse land. Goed bezig en nu weer ff knallen voor de studie. -
17 April 2007 - 13:39
Massi:
Ey Ouwe zuipschuit,
Mooi verhaal. Klinkt fantastisch zo'n roadtrip. Misschien hele domme vraag, maar wat doe je eigenlijk als je niet aan het zuipen, chillen, uitbrakken, dansen en vakantie vieren bent...? Stuur me even een korte samenvatting van de mooiste escapades. De ongecensureerde versie... je begrijpt me wel!!
Ouwe, ik mis je
ciao -
17 April 2007 - 21:52
Peter:
keicoolgaaf (in t spaans) die roadtrip.
en och het weer? vannacht alweer vorst aan de grond, morgen 15 graden, dan toch liever regen in barcelona toch?
hasta la cerveza -
18 April 2007 - 09:47
Janine:
Krisje, dat ziet er allemaal puik uit zeg! Ontzettend cool!
Jij lekker touren in Spain en wij balen dat er weer weinig treinverkeer is tussen Amsterdam en Utrecht, ach ja verschil moet er zijn hè ;).
Mop, geniet ervan!
Dikke kus! -
20 April 2007 - 13:22
Jan En Ingrid:
Jeempie, wat een internationaal avontuur:
1. feesten;
2. meer feesten;
3. nog meer feesten;
4. nog veel meer feesten;
5. heeeeeel veel drank (hips);
6. elke Mañana heeft natuurlijk weer een nieuwe Mañana;
7. lekker blijven genieten!
Jan en Ingrid -
24 April 2007 - 12:50
Robin:
He broer volgens mij heb je veel fun zie je meester komt.
JE ZUSJE -
01 Mei 2007 - 09:08
Eefje:
Kijk, dat zijn dan weer de betere verslagen niet?!
Zeker geen koninginnedag gevierd daar? Maar wel stiekem de overwinning van PSV toch! Geniet weer van je bezoek uit Nederland (had tenminste van oma Diny begrepen dat Peter langskwam) Greetz...