Abrazos, lágrimas, estudiar, enfermo y carpe diem! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu Abrazos, lágrimas, estudiar, enfermo y carpe diem! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu

Abrazos, lágrimas, estudiar, enfermo y carpe diem!

Door: Kris

Blijf op de hoogte en volg Kris

21 Juni 2007 | Spanje, Barcelona

Hola a todos!

Terwijl het lopen je bijna onmogelijk wordt gemaakt op de ramblas en plaza catalunya omdat de toeristen de stad overnemen, zijn er veel Erasmus studenten die de omgekeerde weg bewandelen. Zo kon het zijn dat ik afgelopen week afscheid heb moeten nemen van 4 goede vrienden hier; en dat ook een karrevracht anderen zich al weer in hun eigen land bevinden. Fred, Ali, Sindre en Oli zijn weg (niet dat deze namen julie iets zeggen, maar dan weet ik het zelf als ik het nog eens teruglees) en dat betekent toch dat het allemaal weer wat anders wordt, meer met dezelfde mensen omgaan (lees: Frederik, vanaf hier 'Fedde') en toch langzamerhand minder geregeld geregelde feestjes bij mensen thuis. Aan de ene kant wel jammer, maar moet eerlijk zeggen dat het me ook wel goed uitkwam aangezien voor mij de drukke tentamenperiode aanbrak.
Heb nu 3 examens gemaakt, en ook hier weer flink van verbazing in verbazing gevallen, als situatieschets een (leuke) vergelijking:

In Maastricht 30 seconden te laat zijn voor je examen --> niet gehaald, we zien je bij de herkansing.

In Barcelona 30 seconden te laat --> 19 minuten en 30 seconden wachten tot de profesor binnenkomt!

Niet normaal! Hij was echt 20 minuten te laat!

Van de 3 examens toch wel zeker 2 binnengekopt, en de andere waarschijnlijk ook wel (15 dagen wachten tot de uitslagen komen). Stiekem toch wel heel veel gestudeerd afgelopen weken, tussendoor nog ziek geweest (lekkere planning!) waardoor ik de dagen erna nog harder moest studeren!

Gelukkig was het dinsdag dan weer afgelopen, voor even dan (28 Juni laatste examen), waardoor ik woensdag de tijd had om even vakantie te nemen en naar Sitges te gaan.

Samen met Sjoukje, Mark en Lianne (ja, we waren erg Nederlands met zen 4-en) afgereisd naar dit pitoresk strandstadje/Gaycapital, om heerlijk een dagje een wel schoon strand te pakken. Mede door de reis die je toch maakt, hadden we een heerlijk vakantiegevoel. Beachball, cavaatje, zon, zee, restaurantje, alles was aanwezig.. om de laatste trein te missen!! Uiteindelijk met de nachtbus toch nog teruggekomen in Barcelona... heerlijk!!

Vandaag is ook onze Amerikaanse skaterboy en huisgenoot weggegaan, iets wat aan de ene kant jammer is (leuk om met heel andere mensen samen te wonen), maar aan de andere kant positief voor de zuurstof/lucht en afwas/keukenblad verhouding in onze piso.

Aankomende dagen iedere dag een paar uur flink studeren voor de laatste (Politica Economia II), zorgen dat we onze (ik en Fedde) museumkaart (7 museums, 20 euro) vol hebben, dat ons lijstje met dingen-die-we-nog-moeten-zien de prullenbak in kan, en misschien zelfs nog een verrassingsreisje naar Ibiza, ¡nunca sabes!

Dit is als het goed is allemaal afgerond op 9 Juli om 14.55 wanneer mijn vlucht naar Eindhoven staat geboekt. Erg lekker om te bedenken dat ik iedereen weer snel zal zien, maar op hetzelfde moment toch ook wel even slikken, iets wat bemoeilijkt word door de brok die vanuit het niets in mijn keel is verschenen.

Nu, een leuke nieuwe wending in mijn plannen! Na 2 maanden in Nederland te zijn (tot September)ga ik, zeer waarschijnlijk (95%), weer voor 3 maanden en een beetje (21 December) het buitenland opzoeken.

De bestemming? Londen!
(Groot, veel te doen, apart accent, duur, eng, wel heel spannend en vet!)

Het doel? Een stage bij Service Management International
(werken, werken, 24/7 mobile, veel leren, toch ook wel wat grapjes maken)

Jullie horen er nog over!

Beso,
Kris

Culturele checklist:
- MACBA (een 6, mede door afwezigheid van permanente collectie. Nog een voldoende door de 'Diesel' Lounge bar en de geweldig kunstpresentatie van mij en Fedde)

- Palau de la Musica (heel mooi, paarden uit het plafond. Informeer wel naar wat voor iets je toegaat (zingende kleuterklasjes zijn niet altijd alles)

• 03 Juli 2007 - 09:19

Stijn:

Goed bezig man! Klinkt allemaal weer erg vervelend, zeker wel een mooi vooruitzicht om na de zomer weer lekker weg te kunnen naar de duurste stad EVER ;)Wel weer een super ervaring, ben ik erg jaloers op. Zeker aangezien ik een beetje aan het werken ben in het dorp dat zich de hoofdstad noemt van ons kikkerland ;) Ik spreek je snel weer, mzzl.