Mind the words.. - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu Mind the words.. - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Kris Bergmans - WaarBenJij.nu

Mind the words..

Door: Kris

Blijf op de hoogte en volg Kris

25 September 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen

*nieuwe foto's*

Een mens zegt gemiddeld 5000 woorden per dag.
Als iemand eenmaal praat gebruikt diegene 125 woorden per minuut.
Het komt er dus op neer dat een gemiddeld persoon 2.8 procent van een dag daadwerkelijk praat en maar liefst 97.2 procent van de dag in stilte doorbrengt....*

Ik kan je vertellen dat dit voor mij de afgelopen weken zeker niet op is gegaan, het feit dat deze site zich angstvallig stilhield houd in dat de schrijver ervan zich in een wereld verre van dat bevond.

De laatste keer dat ik schreef begon ik net met werken, en nu voelt het al alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het bevalt nog steeds hartstikke goed en prijs mezelf echt gelukkig dat ik in een klein bedrijfje zit dat globale projecten aanstuurd ter waarde van enkele miljarden en boven bedrijven zit die samen een totaal van zo’n 270.000 werknemers hebben, verspreid over om en nabij de 60 landen.

• Think International
• Act National
• Execute Local

Bam..

SMI is good for the young guys and the young guys are good for SMI, is 1 van de vele doordachtte uitspraken van onze CEO en dat geeft dan ook meteen aan hoe ‘the young guys’ behandeld worden, als normale werknemers met dito verantwoordelijkheden en taken.

Zo hang ik aan de telefoon met Dr. Chen uit China, die ondertussen druk (of ja dat chinees lijkt in ieder geval druk) overlegt met haar (!) assistant. Legt Pusit uit India mij haarfijn uit dat de prijzen toenemen omdat ze in India 2 keer per jaar de salarissen met 2 procent omhooggooien (!), pleeg ik ook belletjes naar ‘Australie’ en foeteren we op Hong Kong omdat ze weer eens iets niet compleet aanleveren. Mooi toch?

Nog meer briljant is natuurlijk het leven buiten werk, iets waarvoor ik mezelf behoorlijk heb ingespand afgelopen tijd.

Het begon met mijn eerste experiment van ‘als-een-yup-naar-de-pub’, oftewel, om 17:30 na het werk niet botheren om je om te kleden, of te eten (dat komt dalijk wel) maar gelijk zo’n grote, ranzig dode, pint bestellen in de pub van bestemming.

Voor dit eerste experiment koos ik een veilige haven, de Hems Nederlandse Pub, waar de frikandellen en bitterballen geur door de lucht zweeft en Heineken, Amstel en zelfs, wonderbaarlijk, Oranjeboom (met schuimkraag.. voel je trouwens vrij om hem terug te sturen als je gewoon een smakeloze dode wil) de glazen vullen. Waarom dit, Kris was toch altijd van niet teveel nederlandse dingen doen in het buitenland? Nou, het Nederlands Elftal maakte zijn opwachting en ik wou wel eens iets anders dan thuiskomen moe zijn en tv kijken. Was een hele mooi avond, mensen leren kennen, telefoonnummers uitgewisseld, en de volgende dag mijn kater meegenomen naar het werk toe.

Donderdag is altijd training (ook hier was vrijdag niet zo in trek, heb het wel geprobeerd natuurlijk ;) ) waar je overigens iedere week 3 pond voor betaald (bovenop de contributie that is)!

Uitgegaan met collega’s op vrijdag, (en na rustig iets te hebben gedronken langs de Thames en “pizza met kip is geen pizza” (Italiaan Alessandro) te hebben gegeten, uitgekomen in een Duitse ‘bier, wurst und Humpapa’-bar waar flink geschlagerd werd maar waar het toch zeer gemutlich was) en uitgevonden dat je toch nog steeds jezelf bent als je al 1,5 uur bezig bent met thuiskomen met de nachtbus en dan tijdens het overstappen naar een andere bus, waarschijnlijk in een moment van totale verstandverbijstering gemixed met de invloed van enkele alcoholische versnaperingen, aan de verkeerde kant van de weg gaat staan wachten (links is rechts, rechts is links, rechts is dus heen en links dus terug of is het...?? Je begrijpt het wel toch?... Toch?)

Zaterdag wedstrijd, Zondag wedstrijd ( ons team bestaat uit 2 Chrissen, 1 Kris en 2 Nicken.. dus dat zit wel goed). Allemaal goed gegaan, leuk jong team, muziek in de kleedkamer (geniaal!, I-pod aansluiten op de boxen en gaan), ALTIJD gratis te eten na de wedstrijd (pastaatje, rijst, etc. Altijd met aardappelen in mayonaise als side-dish). Mooie dingen!

De week erna zou weer een mooie worden, Dinsdag, na deze keer wel wat omgekleed te hebben, een soort 4daagse in 1 avond/nacht gedaan door London.. een London dat overigens als in een mooie lente overgoten wordt met zonnestralen gedurende de dag en ’s avonds een aangenaam/op straat staan is lekker-temperatuurtje bezit...
Veel gezien deze avond, London iets beter gaan snappen qua structuur maar vooral een leuke avond gehad met mijn gezelschap..

Woensdag was Champions League in de Hems (je moet wat)
Donderdag, oefenwedstrijd tegen ’t urste (gelijk op, 2-0 verloren, superwedstrijd)
En vrijdag...

Waren Mamma en Ton hier! Waar ik in Barcelona al gesettled was voor het eerste bezoek en dus echt de stad liet zien, kon ik mijn bezoek nu gebruiken om de stad te verkennen (iets wat overigens voor alle partijen geen probleem was!).

Vrijdag vroeg mijn werk uitgesneaked (iedereen zat toch op een meeting in Wenen) en lekker gelunched aan de Thames (met water in de stad gebeurt er altijd wat).. daarna eventjes een floortje Thate Modern gedaan (iets wat je nogal snel doet als het gratis is en het middagwijntje zijn werk doet).. Echt mooie dingen gezien.. en erg moeten lachen toen we het kunstwerk met het rode vlak en 1 streep zagen waarover (vooral) Nick en ik ons zo verbaasden toen we voor de eerste keer in dit museum waren.
Leuke foto’s gemaakt ook trouwens!

Indiaas eten bij de Indier in Soho (achteraf ongeveer naast het restaurant waar we met een schuin oog naar zochten) was echt top! En ook de vele pubs en cafees, met een zeer gemixt publiek, op ieder potje past een dekseltje, bevielen erg goed. Alhoewel het toch raar is als een uitsmijter aan Ton vraagt how old zijn ‘ friend’ is, (wist dat ik mijn baard had moeten laten staan!).

Zaterdag ochtend snel een wedstrijdje gespeeld, daarna mijn huisje laten zien aan mijn bezoek en vervolgens naar West-end voor de musical Cabaret! Het feit dat de non-musicalliefhebber onder ons het ook geweldig vond geeft wel aan dat het inderdaad een top show was, die anders was dan anderen, erg grappig, gewaagd en natuurlijk.. leuke liedjes! Mooie ervaring!

Zaterdag werd ik even wegwijsgemaakt in mijn eigen stad, door Camden-rotten Beppie en Ton. Of het daar aan lag, de zon, of dat het van zichzelf zo is weet ik niet, maar op Camden ben ik die dag wel een beetje verliefd geworden! Waarom moeten al die Engelsen allemaal onze hoofstad bevuilen? Ze hebben hun eigen vrijgevochten wijk! Veel te zien, en als ik even mag quoten: “vol energie”. Nog een drankje gedaan en toen natuurlijk als laatst nog even handdoeken en kussenslopen gekocht (het blijven toch je ouders die op bezoek zijn hè..)

Kusje,
Kris

p.s.: Probeer te vermijden deze tekst aan iemand voor te lezen, anders heb je zo al 1/5 van je woorden van vandaag er doorheen.. moeten toch beter besteed kunnen worden niet?

* uit: Het wc-boekje van Saul..

• 25 September 2007 - 20:00

Kees:

NICE!

• 26 September 2007 - 18:33

Beppie:

het was geweldig in London! Je maakt er weer een prachtige tijd van. Leuke foto's !

• 27 September 2007 - 01:50

Thijs:

Ik ben blij om te lezen dat het goed met je gaat!

• 27 September 2007 - 10:04

Nick:

Goed bezig bro. over 5 weken gaan we de boel daar samen op zijn kop zetten..

• 28 September 2007 - 11:46

Suzanne:

wie was dat gezeldschap in die wandeling door londen??

sorry ben erg druk elke avond werken! zie je snel(K)

• 08 Oktober 2007 - 20:33

Myrthe:

heerlijk verhaal! Klinkt super allemaal!